Drie tips voor makkelijke gerechten uit de oven

UncategorizedLeave a Comment on Drie tips voor makkelijke gerechten uit de oven

Drie tips voor makkelijke gerechten uit de oven

Op sommige dagen wil je gewoon wat eten in de oven gooien zonder weinig moeite ervoor te hoeven doen. Dan denk je wellicht al snel aan een kant en klare maaltijd of iets ongezonds, maar dat hoeft helemaal niet! Er zijn zat dingen die je snel in elkaar kan toveren zonder hier veel moeite voor te hoeven doen. Benieuwd? Lees snel verder. Enjoy!

1: Zelfgemaakte pizza

Nee, we gaan geen gebruik maken van pizzadeeg. Je kan zelf pizza’s maken door simpelweg een plat brood te gebruiken (zoals naan brood), of een tortilla. Vaak heb je hier ook wel alle ingrediënten voor in huis. Neem de tortilla of het brood, besmeer het met tomatensaus of -puree, beleg het met jouw favoriete groenten en pizza toppings, doe er als laatst wat kaas overheen en doe ze voor een kwartiertje in de oven. Ontzettend makkelijk, en doordat je geen gebruik maakt van deeg is het ook nog eens een stuk gezonder dan een normale pizza. Met een horeca oven kun je er zelfs een aantal tegelijk bakken, door de verschillende lagen. Zo ben je in één keer klaar voor het hele gezin en hoef je niet alles één voor één te bakken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de handige ovens van HorecaRama.

2: Gebakken groenten uit de oven

Vaak heb je wel verschillende soorten groenten in de voorraadkast liggen. Neem een bakplaat of ovenschaal, snijd jouw groenten naar keuze in stukjes, doe het op de plaat of schaal, druppel er een beetje olie overheen en zet het voor een aantal minuten in de oven. Als de groenten klaar zijn, kun je er wat kruiden overheen doen als paprikapoeder, peper en/of zout. Serveer dit met bijvoorbeeld rijst of quinoa. Fluitje van een cent, lekker én gezond!

3: Een snelle ovenschotel

Een ovenschotel maak je snel en is erg makkelijk, en je kan er bovendien alle kanten mee op. Gooi alles wat je in de voorraadkast hebt liggen bij elkaar en voilà, je hebt een ovenschotel. Je kan bijvoorbeeld verschillende groenten uit de kast halen en hier een sausje doorheen doen. Gebruik bijvoorbeeld gezeefde tomaten om er een lekkere pastasaus van te maken. Dan kun je er ook bijvoorbeeld macaroni of lasagnebladen doorheen verwerken, om er een snel en makkelijk pastagerecht van te maken. Maar je kan ook gebruik maken van aardappelschijfjes. Combineer dit met bijvoorbeeld broccoli en een lekker sausje. Wederom in enkele minuten klaar, en heel erg lekker!

Dit artikel is door middel van een samenwerking tot stand gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top