Dit zijn drie belangrijke wijnlanden!

UncategorizedLeave a Comment on Dit zijn drie belangrijke wijnlanden!

Dit zijn drie belangrijke wijnlanden!

Wijn, het is een concept waar wij allemaal van kunnen genieten. Thuis op de bank, uit met vrienden of wanneer je op vakantie bent. Maar waar komt al dat heerlijke wijn toch vandaan? Dit zijn drie landen die bekend staan om hun hemelse wijn.

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika, de enige (bekende) wijnproducent van het hele continent Afrika. In tegenstelling tot het land zelf is het gebied waar de druiven verbouwd worden best klein. Door het klimaat moeten de wijngaarden wel dicht bij de kust liggen. De zeewind verzorgt de verkoeling. De Nederlanders begonnen hier met het maken van wijn maar pas toen de Fransen kwamen, kreeg de wijn een goed smaakje.

Italië

Van alle wijn die op de wereld gedronken wordt, is er 25% afkomstig uit Italië. Dat is meer wijn dan er uit bijvoorbeeld Frankrijk komt. Dit komt door de vele druiven en klimaatsoorten in het land. Italiaanse wijn is divers met een heerlijk smaakje. Iets waar vele mensen van kunnen genieten op een laat avondje. Over het hele land zijn twintig wijnstreken te vinden! Voor ieder wat.

Frankrijk

Frankrijk is wellicht het meest bekende wijnland van de wereld. Er wordt hier al eeuwen heerlijke wijn geproduceerd van allerlei soorten smaken. Er zijn verschillende wijn routes door Frankrijk heen en het begrip wijnproeverij kennen ze zeer zeker ook wel! Bordeaux en Bourgogne zijn mogelijk de twee meest bekende wijnstreken in Frankrijk. Zo verschillen de beide streken wel. Bordeaux heeft diverse plekken voor hun wijn kwekerijen, terwijl Bourgogne slechts één procent van hun oppervlakte hiervoor gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top