Verschillende kruiden en specerijen

ReceptenLeave a Comment on Verschillende kruiden en specerijen

Verschillende kruiden en specerijen

Iedereen heeft wel wat kruiden en specerijen in huis. Maar dat zijn vaak de standaardproducten zoals peper, knoflookpoeder en kruidnagel. Ook laurierblad is in veel Nederlandse keukens te vinden evenals nootmuskaat en paprikapoeder.  Er zijn echter veel meer soorten kruiden en specerijen waarmee je smakelijke en originele gerechten kunt bereiden. Laten we eens een paar van deze producten nader bekijken en enkele suggesties geven waarvoor je het kunt gebruiken.

Vadouvan

Zo is vadouvan, een Franse kruidenmix, de laatste jaren in de mode gekomen. Het is een variant van de Indiase kerrie. Deze kruidenmix geeft een subtiele smaak aan je gerechten met een ietwat zoetig aroma. Het combineert met zowel vlees als vis, en smaakt ook heerlijk in een roerbakschotel.

Uitgelicht: Franse Kruiden Kopen | Franse Kruidenmixen Bestellen Online

Jalapenopeper granulaat

In Amerika zijn jalapenopepers zowel populair als gemakkelijk verkrijgbaar. In Nederland zijn deze pepers ook in opkomst, maar niet als verse pepers. Gelukkig kun je op naturalspices.eu jalapenopeper granulaat kopen om te genieten van deze heerlijke smaak. Jalapeno’s zijn medium pittig en je hebt dan ook niet veel nodig om je gerecht op smaak te brengen. Ze zijn iets hartiger dan de hier bekende rode pepers en combineren fantastisch in gerechten met ei en kip maar ook op een boterham met rosbief is jalapeno niet te versmaden.

karwijzaad

Wellicht iets bekender is karwijzaad, dat ook wel kummel wordt genoemd. De zaadjes hebben een milde kruidige smaak die wat weg heeft van anijs. In Duitsland is het zeer populair en wordt het gegeten door de zuurkool. In Oostenrijk wordt karwijzaad gebruikt om de aardappelen op smaak te brengen. Ook worden karwijzaadjes gebruikt in worstjes.

Gemalen lavas

De nog steeds weinig bekende en gebruikte blaadjes van de lavasplant verdienen absoluut een plekje in het kruidenrekje. De sterke geur is welbekend door het maggi-aroma. In gemalen vorm zijn deze aromatische bladeren een goede aanvulling in uiteenlopende gerechten zoals soepen en stoofschotels. Het is ook zeer geschikt voor alles wat je op smaak wilt brengen, zonder zout aan je gerechten toe te voegen.

Tip: Oosterse Kruiden en Specerijen Kopen | Oosterse Kruidenmixen

Chinees vijfkruidenpoeder

Chinees vijfkruidenpoeder is ook nog relatief onbekend in Nederland, maar niet in de rest van de wereld. Het is een combinatie van  echte sichuan peper, anijszaad, venkelzaad, kaneel en kruidnagel. Hiermee worden de 5 basissmaken van de Chinese keuken gecombineerd: zoet, zuur, bitter, zout en hartig. Het is heerlijk bij bloemkool, varkensvlees en kip, zolang je er niet te veel van gebruikt. Het kan vrij pittig zijn voor iemand die niet gewend is om veel kruiden en specerijen te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top