Leer nu hoe je chillidogs maakt!

ReceptenLeave a Comment on Leer nu hoe je chillidogs maakt!

Leer nu hoe je chillidogs maakt!

Misschien heb je van deze Amerikaanse snack gehoord. Dit kan ook de eerste keer zijn dat je dit hoort. Mocht dat het geval zijn, dan heb je vandaag geluk. Je zal leren hoe je de perfecte chillidog kan maken en je gasten te verwennen. Daarnaast is het niet alleen lekker, maar ook makkelijk om te maken.

Ingrediënten:

* 500 gram rundergehakt
* Bakje gehakte uien
* Bakje gehakte paprika’s
* Bakje gehakte paddenstoelen
* Een blik gepelde tomaten
* Een pot/fles BBQ saus
* 4 – 6 hotdogs
* 4 – 6 witte puntjes

Optioneel:

* Groene olijven

Kruiden:

* Eetlepel chilipoeder

* Eetlepel komijn

Stap #1: Maak de basis

Nadat je alle ingrediënten hebt gesneden, wordt het tijd om de rundergehakt op het vuur te zetten. Pak een grote pan, want hier zal later alles in worden verwerkt. Doe de boter in de pan en zet het vuur op een gemiddelde stand. Leg de rundergehakt in de pan en maak er kleine stukjes van. Kook het totdat al het gehakt bruin is.

Stap #2: Voeg de ingrediënten toe.

Zodra het vlees een bruine kleur heeft, is het tijd om de bakjes paprika, uien en paddenstoelen toe te voegen. Doe de gepelde tomaten en de hele fles barbecuesaus er bij in, zodat het al meer op een saus begint te lijken. Roer vervolgens alles door elkaar en zet het vuur op een lage stand. Voor extra smaak kun je een theelepel chilipoeder en komijn toevoegen. Laat de saus zo’n 10 tot 15 minuten koken.

Stap #3: Eet smakelijk!

In de tussentijd kun je alvast de hotdogs laten opwarmen. Pak de witte puntjes en stop er een hotdog in. Strooi de hete saus over de hotdogs heen. Om het af te maken, kun je een groene olijf op de chillidog leggen.

Nu heb je je eigen chillidogs. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top