Drie onmisbare hapjes voor een high tea

ReceptenLeave a Comment on Drie onmisbare hapjes voor een high tea

Drie onmisbare hapjes voor een high tea

Een high tea is tegenwoordig onmisbaar bij dagjes uit. Natuurlijk kan de prijs nogal oplopen, en dat haalt weer iets van de lol weg. Daarom zullen wij je vandaag drie hapjes laten zien die op elke high tea mogen verschijnen, zodat je voortaan zelf de high tea kan organiseren!

Pizzaballetjes

Kleine balletjes bladerdeeg die smaken naar een pizza, het kan haast niet beter. (Tip: Deze methode werkt ook voor kaasballetjes.)

Ingrediënten:

* 1 pakje bladerdeeg
* 1 zakje geraspte kaas
* 1 fles BBQ saus
* 1 pakje salami

Benodigdheden:

* 1 mes
* Bakspray
* Muffinbakvorm

Stap #1: Snijden maar!

Snijd de plakjes bladerdeeg allemaal in vier stukjes. Spuit vervolgens de bakvorm in met bakspray, zodat je de plakjes bladerdeeg hier kan inleggen.

Scheur wat plakjes salami tot zeer kleine stukjes, zodat er straks meerdere in het balletje passen.

Stap #2: Stapel alles op

De bakvorm ligt voor je met alle plakjes bladerdeeg al op hun plek. Leg met een theelepel de BBQ saus op de bodem van alle bladerdeegjes. Leg vervolgens wat verscheurde stukjes salami op de saus en sluit het af met een beetje geraspte kaas. Sluit vervolgens de bovenkant door de hoekjes die tegenover elkaar liggen naar mekaar toe te trekken. Zorg dat alles goed gesloten zit en zet ze in de oven. Volg de instructies op het pakje bladerdeeg om te weten hoe lang het erin moet blijven.

Wraps

Eigenlijk tellen alle recepten voor dit! Het mooie aan wraps is dat je er maar een paar hoeft te maken, maar door het vele snijwerk heb je toch nog veel hapjes! Om je een beetje op weg te helpen, zullen we een bekend, favoriet recept delen.

Ingrediënten:

* 1 pak wraps
* 1 pak kruidenkaas
* 1 pak kipfilet
* 1 zak veldsla

Het recept is behoorlijk simpel. Leg de wrap op een bord en smeer de kruidenkaas uit over de hele wrap. Leg op een diagonale lijn in het midden de veldsla neer en leg daar 2 – 3 plakjes kipfilet op. Omdat het voor een high tea is, snijd je de wraps in 6 stukjes. Je kan dit ook met zalm, salami en veel andere ingrediënten doen!

Brownies

Voor de chocoladeliefhebbers onder ons is dit een onmisbaar onderdeel van een high tea! Alhoewel dit geen recept nodig heeft, is dit een van de meest belangrijke snacks van een goede high tea.

Of je nou een kant-en-klaar pak haalt, of een heel eigen recept gebruikt voor brownies, ze worden gegarandeerd heerlijk.

Opzoek naar een high-tea op Ameland?

Bekijk dit restaurant ameland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top