Veel mensen eten graag koolhydraatarm. Soms is het lastig om nieuwe recepten te bedenken. Daarom vind je in deze blog 7 makkelijke en gezonde recepten met weinig koolhydraten. Wil je nu elke week een receptenbox met alle benodigdheden? Bekijk dan eens de verschillende koolhydraatarme maaltijdboxen op Maalltijdboxchef.nl.
1. Gezonde Eieren met Groente
Een vullend en koolhydraatarm recept, geschikt als ontbijt, lunch en zelfs als avondeten.
Ingrediënten :
- 2 tot 4 eieren
- Kokosolie.
- Spinazie.
- Een mix van Verse (of bevroren) groente als Wortels/Bonen/Eigen keuzes.
- Kruiden naar keuze.
Instructies:
- Doe de kokosolie in de pan en zet het vuur aan.
- Voeg de groentes toe.
- Voeg de eieren toe (2 tot 4, naar keuze)
- Voeg de kruiden toe. Paprikapoeder, zout, peper, cayennepeper.
- Voeg de spinazie toe.
- Bak het nog even door
2. Kippenvleugels
Simpel maar lekker. Zonder brood, zonder pasta.
Ingrediënten :
- Kippenvleugels.
- Kruiden.
- Groenten naar Keus
- Salsa.
nstructies:
- Kruid de vleugels met een kruidenmix (Cajun).
- Stop in de oven, 180-200°C voor 40 minuten.
- Grill ze tot ze krokant zijn
- Serveer met groenten naar keuze en salsasaus.
3. Asperge Omelet
Ingrediënten
- 10 asperge stengels. de onderkant eraf gehaald.
- 2 dikke plakken spek, klein gesneden
- 1 theelepel extra virgine olijf olie
- 2 eieren
- 1 handje vetarme cheddar.
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
Instructies
Voeg de asperges in kokend water toe tot ze niet te hard, maar ook niet te zacht zijn. Ongeveer 5-8 minuten Haal ze hierna uit het water. Bak de spek in een pan tot het een krokant is. Voeg hierna de geklopte eieren toe. Zorg ervoor dat de het gelijkmatig dik wordt. Doe dit door de het onderkant weg te scheppen en het met het zachte ei op te vullen. Voeg het zout, de peper en de kaast toe aan het omelet. Til het ei op, giet twee eetlepels water onder het ei en doe een deksel op de pan. Zet het vuur wat lager en wacht tot de kaas gesmolten is. Haal het ei uit de pan, leg de asperges op het ei en klap hem dubbel. Eet smakelijk!
4. Kip met Tonnatosaus
Ingrediënten
- 1 blikje tonijn, uitgelekt
- 2 eetlepels magere mayo
- 2 eetlepels magere yogurt
- 1-2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel ansjovis pasta
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel cayenne peper
- 3 pita broodjes
- veldsla
- 300 gram kip, gekookt of gebakken. Daarna in dunne plakjes gesneden.
- 1 pot met ontvelde paprika’s
Instructies
Heel simpel, maar erg lekker! Combineer de tonijn, mayonaise, yogurt, citroensap, ansjovis pasta, knoflook en cayenne in een food processor of blender; blend het tot het een zachte structuur heeft
Snij de pita’s doormidden en vul ze met sla, kip en de paprika. Voeg daarna de saus toe.
5. Gepeperde lamskotelen
Ingrediënten
- 12 koteletten
- 2 teentjes knoflook, gesneden
- 1 theelepel extra-virgine olive olie
- 1 theelepel zwarte pepers, verklein ze met een vijzel
Instructies
Verhit de oven tot 200 graden
Maak de lam droog. Maak gaatjes in de koteletten en stop de stukjes knoflook erin. Smeer ze in met een klein beetje olijfolie en zwarte peper. Stop ze in een ovenschaal en draai ze na 4-5 minuten om.
Serveer desgewenst met een een salade met veldsla, klein gesneden paprika, rode ui in dunne ringen, komkommer en balsamico.
6. Geroosterde Paprika Broodjes
Ingrediënten
- 1 pot met geroosterde paprikas
- 1 fijngesneden teentje knoflook
- 1 eetlepel rode wijn azijn
- 1 theelepel olijfolie
- rode peper, naar smaak
- 1 volkoren stokbrood
- 3 eetlepels olijvenpasta
- 100 gram geitenkaas
- 2 handjes rucola
Instructies
Combineer de paprika, knoflook, azijn en olie in een kom en schud ze door elkaar. Voeg naar smaak zwarte peper en zout toe. Snij het stokbrood doormidden. Smeer op een helft de tapenade (olijvenpasta), op de andere helft de geitenkaas. Voeg de groentenmix toe en leg de rucola eroverheen. Snij daarna in 4 stukken.
7. Tuscan-Style Tonijn Salade
De laatste van onze lekkere, koolhydraatarme recepten
Ingrediënten
- 2 blikjes tonijn in water, uitgelekt
- 300 gram cannelini bonen, uitgelekt
- 10 cherry tomaten, in vieren
- 4 bosuien, in kleine ringetjes
- 2 eetlepels extra-virgin olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 1/4 eetlepel zout
Instructies
Combineer de tonijn, bonen, tomaten, bosui, olie en citroensap in een kom. Roer goed. Voeg naar smaak zout en peper toe. Indien gewenst, stop het in de koelkast voor serveren.