Brugse Zot voordelig bestellen?

lekkernijenLeave a Comment on Brugse Zot voordelig bestellen?

Brugse Zot voordelig bestellen?

Een biertje op zijn tijd. Wie geniet daar nou niet van? En dan is het natuurlijk ook mooi meegenomen als de prijs van het biertje meevalt. Zo kunt u bijvoorbeeld bij uw (online) drankenhandel ook de populaire Brugse Zot voordelig bestellen. De naam doet het al vermoeden: dit speciaalbiertje komt uit Brugge. Ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Maar met ‘Brugse Zot’ alleen ben je er nog niet. Er zijn namelijk vier varianten. In dit artikel nemen we die varianten met uw door en leggen we u uit hoe de populariteit van de Brugse Zot en overige Belgische bieren door de jaren heen zijn toegenomen.

Diepe gouden kleur en stevige kop

De Brugse Zot is te herkennen aan zijn diepe gouden kleur en stevige kop. De brouwerij gebruikt nog steeds het oude en unieke recept, met respect voor de tradities. In totaal heeft de brouwerij vier varianten van dit heerlijk Belgisch biertje op de markt gebracht. Allereerst is er het typische Belgische blonde bier, waarmee alle andere blondines vaak worden vergeleken. Maar dit uitstekende biermerk heeft ook twee donkere broers, namelijk de Brugse Zot-dubbeling en Brugge Bok. Beide uniek op een eigen manier en met hun eigen karakter.

Alle varianten van de Brugse Zot:

  • Brugse Zot: witbier met diep gouden kleur en stevige kop.
  • Brugse Zot Blond: een goudblond bier met een alcoholpercentage van 6%.
  • Brugse Zot Dubbel. Naast de blonde werd later ook een bruine variant van de Brugse Zot gecreëerd: Brugse Zot Dubbel. Dit biertje heeft een iets hoger alcoholgehalte, namelijk 7,5%.
  • Brugse Bok: een bruin bokbiertje, ideaal voor de kleurrijke frisse herfstdagen. Alcoholgehalte van 6,5%.
  • Brugse SportZot: de jongste telg in de familie. Zag het levenslicht op 18 juni 2018 en is het eerst alcoholvrije speciaalbier (0,4%).

Steeds vaker de keuze voor Belgisch speciaalbier

Amstel of Heineken zijn beide ook prima bieren. Maar we zien wel dat steeds vaker deze merken omgeruild worden voor een speciaalbiertje, zoals die uit België. Het seizoen speelt bij velen wel een belangrijke rol. Zo is in de warme zomermaanden de Brugse Zot witbier populair. Als de herfstbladeren de bomen kleuren en langzaam naar beneden dwarrelen, gaat men eerder voor de donkere bokbieren. Deze bieren kunt u bij de gemiddelde drankenhandel inslaan en als particulier ook uit de supermarkt halen.

Ook buiten België zijn speciaalbieren populair

Belgie is natuurlijk niet het enigste land wat goed is in speciaalbieren brouwen. Ook in Nederland zijn er hele mooie biermerken voordelig te bestellen. Zoals biologische en speciale bieren als IJ Beer. Erg populair onder de lokale bevolking van de Randstad. Maar iets maar naar het noorden zien we ook mooie speciaalbier cafés waar u diverse bieren kunt nuttigen. 

Bestel Brugse Zot voordelig bij uw (online) drankenhandel

Bent u een echte liefhebber van Belgisch bier? Naast een Brugse Zot voordelig bestellen kunt u tevens ook een Leffe proberen. Tevens uit België. Al deze verschillende bieren spreken tot de verbeelding en zijn allemaal verkrijgbaar bij uw online drankenhandel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top