Dit wist je nog niet over biologische noten

Gezonde snacksLeave a Comment on Dit wist je nog niet over biologische noten

Dit wist je nog niet over biologische noten

Kun jij het eten van noten ook niet weerstaan? In het schap met noten heb je vaak ontzettend veel keuze, maar lang niet alle noten vallen onder een gezonde lifestyle. Om die reden kun je beter kiezen voor biologische noten. Maar wat maakt een biologische noot nou biologisch, en waarom zou je deze moeten kopen in plaats van een normaal zakje noten? Als jij hier meer over wilt weten, zou je zeker dit artikel moeten lezen.

Wat is biologisch nu eigenlijk?

Biologisch is een woord dat we steeds vaker voorbij zien komen. Maar wat houdt biologisch nu eigenlijk in? Het woord biologisch heeft eigenlijk alles te maken met hoe iets is gemaakt. Het is namelijk zo dat bij biologisch eten, er ten allen tijden rekening wordt gehouden met mens, dier en milieu. Bij noten uit de biologische noten winkel bijvoorbeeld, wordt geen gebruik gemaakt van chemische middelen. Niet alleen bij noten wordt rekening gehouden met mens, dier en milieu. Binnen de veehouderij bijvoorbeeld wordt gezorgd dat de dieren kunnen leven in optimale omstandigheden. Alles wordt zo ingericht dat voedsel altijd verantwoord en duurzaam kan worden geproduceerd.

Hoe herken je een biologische noot?

Maar hoe herken je dat nou, een biologische noot? Als het om een biologisch product gaat staat dit vaak wel opvallend op de verpakking. Is dit niet het geval? Dan kun je ook op een andere manier controleren of iets biologisch is. Alle biologische producten worden  gecontroleerd door Stichting Skal. Stichting Skal is een stichting die alle regels en voorwaarden in de gaten houdt rondom het produceren van biologisch eten. Wanneer een product voldoet aan deze eisen, dan ontvangt het product een Europees Keurmerk. Dit keurmerk is op de verpakking dan ook te herkennen aan het groene ‘EU-blaadje’, welke je vast wel eens voorbij hebt zien komen. Als een zakje noten in de winkel dit keurmerk heeft, kun je er vanuit gaan dat het om een biologisch product gaat. Zo kun jij verantwoord genieten van de lekkerste noten.

Biologische noten kopen

Biologische noten kopen, waarom zou je het eigenlijk niet doen? Biologische noten mogen dan wel iets duurder zijn, je weet zo wel zeker dat de noten op een milieuvriendelijke wijze zijn geproduceerd. Daarnaast worden biologische noten niet bewerkt, waardoor alle goede eigenschappen bewaard blijven. Zo bevatten amandelen veel calcium en vitamine E, zitten macadamia’s vol met vezels en kalium, bevatten walnoten veel omega-3 vetzuren en zitten in hazelnoten veel proteïne, vezels, magnesium en mangaan. Lekker én gezond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top