Vijf manieren om een ei te bereiden

BlogLeave a Comment on Vijf manieren om een ei te bereiden

Vijf manieren om een ei te bereiden

We zeggen wel eens: ‘een ei hoort erbij’. We eten met zijn allen een hoop eieren, en dat kan op een heleboel verschillende manieren. Bekijk hier vijf van die manieren, misschien ontdek je wel iets nieuws!
Gepocheerd

Een gepocheerd ei is makkelijk te bereiden, maar je moet het net even onder de knie krijgen. Zet een pan met water op het vuur. Als het water bijna kookt, roer je met een lepel in het water zodat er een kleine draaikolk ontstaat. Breek het ei hierin kapot en wacht een paar minuten tot je ei klaar is.

Gebakken

Misschien wel de makkelijkste manier om een ei te bereiden. Je verhit wat boter of olie in een koekenpan en breekt het ei hierin. Je wacht tot het eiwit is gestold en klaar is kees! Je kan zo lang wachten als je zelf wil, en het is ook aan jou of je het ei wel of niet op beide kanten bakt.

Omelet

Een omelet is zo gemaakt. Klop eiwit luchtig in een kom en voeg hier eventueel een beetje suiker aan toe. Klop het eigeel in een andere kom los en voeg dit voorzichtig bij het eiwit. Meng dit en doe het dan in een warme koekenpan met wat boter of olie. Houd het vuur laag en zet een deksel op de pan. Als de bovenkant gestold is, is het ei klaar.

Roerei

Het is totaal niet moeilijk om een lekker roerei te maken. Klop een ei los in een kom en voeg dit toe aan een verwarmde pan met boter of olie. Begin meteen met roeren. Het roerei is klaar als alle stukjes ei helemaal gestold zijn. Eitje!

Gekookt

Deze manier is erg makkelijk, maar kost wel de meeste tijd. Zet een pannetje met water op het vuur en breng het water aan de kook. Leg hier je ei(eren) in. Na 3-4 minuten is je ei zachtgekookt, na 5-6 is je ei halfzacht gekookt en na ongeveer 8 minuten is je ei hardgekookt. Een andere manier is om het ei direct in het water te doen als je het op het vuur zet, voor een hardgekookt ei ben je ongeveer 13 minuten verder. Laat de eieren na het koken ‘schrikken’ door er koud water overheen te spoelen om ze makkelijker te kunnen pellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top