Frustraties die elke bakliefhebber kent

BlogLeave a Comment on Frustraties die elke bakliefhebber kent

Frustraties die elke bakliefhebber kent

Bakken is geweldig, maar soms zit het gewoon niet mee. Het is een precies werkje en te weinig of te veel van iets kan een gigantisch verschil maken.

De boter is klonterig

Je mixt en je mixt, maar er komt geen goed resultaat uit. Het lijkt hopeloos te zijn. De hele mix is goed gelukt, totdat je de boter moest toevoegen. Al was de boter niet op kamertemperatuur of het stuk boter om te mixen was niet goed genoeg gesneden, het zit niet mee.

Te weinig/te veel bloem

Als je bezig bent met een nieuw recept te maken of te ontdekken, is meestal testen wat het beste werkt. Dan kan het je zomaar overkomen dat er teveel bloem in terecht komt. Als dit het geval is, kom je er al gauw achter als je gebak heel droog smaakt, bah!

Beginnen met decoreren

Als je buiten het bakken ook het gebak decoreert, ben je vast ooit zonder goede tools begonnen. Je haalt alles uit de kast om het zo mooi mogelijk te maken, maar als het niet even mooi is zoals op de foto of zoals je had gedacht, denk je meteen dat alles fout gaat.

De slagroom is warm

Na het kloppen van de slagroom wordt het tijd om deze in de spuitzak te doen en te beginnen met versieren. Dit gaat de eerste vijf minuten goed… Totdat de slagroom er heel slap uit komt. Je handen hebben de slagroom ondertussen verwarmd en er komt een zachte bende uit de spuitzak. Je kan heel snel werken als je dit probleem niet hebt meegemaakt!

Een ingrediënt missen

Las je over het recept heen? Of dacht je nog wat thuis te hebben? Er mist een ingrediënt en het is dan niet mogelijk af te maken tot je dit hebt gehaald, wat handig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top